storformatteknik

TEKNIKEN VID TRYCK I STORFORMAT

 SUBLIMERING


Det är en teknik som använder luktfria, miljövänliga vattenbaserade bläck. Det kännetecknas av ett brett utbud av färger och hög färgmättnad. Den maximala tryckbredden är 3,2 m.

Den används för utskrift på polyestermaterial, huvudsakligen på flaggor och textilbanderoller, som blir mer och mer populära på grund av sin låga vikt och enkla transport och montering.

LATEX

Det är den senaste utskriftstekniken med ekologiska, luktfria vattenbaserade bläck. Den kännetecknas av hög reptålighet. Dessutom kännetecknas den av utmärkt färgåtergivning, utskriftsdetaljer och lång livslängd. Den maximala utskriftsbredden är 3,2 m.

Luktlöshet och högkvalitativa utskrifter är en fördel som gör att de kan användas inomhus, t.ex. som utställningsgrafik, dekorationer, rollups eller affischer. Samtidigt gör samma fördelar att denna teknik är idealisk för att skapa utomhusannonser, t.ex. reklamskyltar och reklambanderoller, samt grafik på fordon där både kvalitet och motståndskraft mot yttre väderförhållanden eller UV-strålning är viktigt.

UV

Det är en högkvalitativ digital utskrift med bläck fixerade med UV-strålar. Denna teknik gör det möjligt att få högkvalitativa bilder, kännetecknade av mycket hög motståndskraft mot nötning och solstrålning.

Tack vare möjligheten att skriva ut material upp till 5 m är det idealiskt för stor utomhusreklam. Detta är den vanligaste metoden för tryckning på platta material, såsom dibond, plexiglas eller polypropen.

SOLWENT/ECOSOLVENT

Lösningsmedeltryck kallas också "hårt lösningsmedel", medan ekolösningsmedel "lätt-lösningsmedel". Denna teknik använder för tryckning av pigmentlösningsmedelfärger baserat på organiska lösningsmedel. Dess största fördel är hög motståndskraft mot väderförhållanden (inklusive ultraviolett strålning) och hög färgåtergivning. Även utskrift av ekolösningsmedel kännetecknas av mycket hög noggrannhet.

Lösningsmedelsutskrifter är idealiska för reklamfilmer vars exponering ska hålla länge. Miljölösningsmedel är lämpligt överallt där prioriteten är hög - fotografisk kvalitet, varför denna typ av utskrift används i annonser som ses på nära håll - det används för produktion av bland annat: utställningssystem, klistermärken, samlade produkter, x-banner, väggar PopUp.